標題: 你地好 [打印本頁]

作者: fatball    時間: 2008-6-14 23:41     標題: 你地好

HI, 你地好丫
我有3隻小公主, 其中一隻係摺妹妹, 佢係我有小朋友之後的第一隻喵喵. 以前的家貓同已仙逝LA 我起初都係因為見佢好乖, 好斯文, 佢主人又話唔養就帶左佢返屋企.  不過好奇怪佢成日會好似喘禁, 有次見佢噴左D血出嚟(FROM NOSE) 嚇死我.  VET 同我講我隻喵有哂所有摺之家族的DEFECT, 我先至如夢初醒.  我個女5係乖, 係佢玩唔到.  再睇左貝貝個BLOG 我就更加明白我個囡的痛苦.

作者: 金寶媽    時間: 2008-6-14 23:59

fatball你隻囡囡叫mug野名呀?
而家醫生有無比d mug野意見你呀?
祝你隻囡囡貓體健康, 開開心心!
你同囡囡都要加油呀!
作者: fnyip    時間: 2008-6-17 14:16

陰公lor, 你隻囡囡好cute呀...

係lor, 醫生有無話佢咩病? 係咩令到佢甘ga?
作者: doriswong    時間: 2008-6-17 14:34

hihi, 你隻貓貓叫乜名呀.. ? 噴鼻血都係o地既病其中一個病徵.. 你貓貓而家有冇食藥呢? 同埋佢既腳仔有冇行路既問題呀.. ? 如果係遺傳病除o左治療亦都可以俾多d supplement俾貓貓食... 你有需要既隨時上o黎同我o地研究...

唔好咁心灰, 我波子帶回家時都係好靜既, 當時佢只得2個幾月, 都係因為遺傳病既影響.. 但而家經過治療後都好有進步, 情況都穩定落o黎.. 佢而家都生活得好開心, 你都要堅強o的, 有適當既治療佢o地都可以過得好好既.. 加油.. :)
作者: fatball    時間: 2008-6-24 10:45

佢依家好左好多, 其實果次都無咩特別check 佢, 因為佢一擺上vet 度已經比vet 講緊佢出哂所有特質
好似 關節發大, 警棍尾..........etc.  vet 仲即刻同d nurse 講: 所以唔好breed 摺呢, 佢地d 基因真係有事架

噴鼻血==> 依3個月都無la, 不過佢依家最like 同妹妹係我張床追lor, 因為比較soft, 如果一落地, 佢就5想玩架la:lol
作者: doriswong    時間: 2008-6-24 17:22

引用:
原帖由 fatball 於 2008-6-24 10:45 發表
佢依家好左好多, 其實果次都無咩特別check 佢, 因為佢一擺上vet 度已經比vet 講緊佢出哂所有特質
好似 關節發大, 警棍尾..........etc.  vet 仲即刻同d nurse 講: 所以唔好breed 摺呢, 佢地d 基因真係有事架

噴鼻 ...
咁就好啦, 不過都要多d 留意佢既行為呀, 希望佢以後都健健康康.. :)
作者: fatball    時間: 2008-6-25 09:57

引用:
原帖由 金寶媽 於 2008-6-14 23:59 發表
fatball你隻囡囡叫mug野名呀?
而家醫生有無比d mug野意見你呀?
祝你隻囡囡貓體健康, 開開心心!
你同囡囡都要加油呀!
佢叫亞嬌, 不過得2KG 重咋:L

歡迎光臨 香港摺耳貓病友會 Hong Kong Scottish Fold Sickness Concern Group (http://www.forum.hksfsickcats.com/) Powered by Discuz! 6.0.0